Тук може да откриете някои от основните и често задавани въпроси.

Какво е кодиране?

Кодирането е промяна на параметри заложени в модулите на автомобила, с които се отключват заводски заключени функции. Това не включва хакване или писане на код. Всички промени, които се правят са на вече заложени функции във всеки модул и това което правим е четене на функциите, променяне на техните параметри и записване на направените промените обратно в модулите. Единствените неща, които могат да бъдат променяни са тези, които BMW са вградили в модулите и има опции за тях.

Какво е софтуерно обновяване?

Всеки автомобил излиза от завода с пъвоначалния заложен софтуер. С течение на времето BMW предоставят нови версии, които могат да включват оптимизиране на работата на системите и нови функции. Обновяването на софтуера не е задължително, но препоръчително. Дали за вашия автомобил има нова версия може да се провери само с диагностика. Най-често обновяването на всеки автомобил се случва само веднъж.

Какво е ретрофит?

Ретрофит(Retrofit) е добавяне на екстра, с която автомобила не е бил оборудван в завода. За въпроси какво може да се добави по Вашия автомобил моля свържете се с нас.

Какви екстри могат да се отключат във всеки автомобил?

Есктрите, които могат да се отключат зависят от модулите инсталирани в автомобила, техните хардуерни и софтуерни версии. Част от възможностите може да се разбере по VIN, а пълните възможности след диагностика.

Ще наруши ли гаранцията кодирането?

Не, кодирането не нарушава гаранцията на автомобила. Това са опции, които автомобила вече има, но не са включени заводско. Кодирането от нас просто включва дадена настройка, за която автмобила ви вече е бил програмиран да прави.

Възможно ли е да се загубят кодировките?

Има няколко различни сценария, в които може да се загубят направените кодировки.
Ако вашия дилър прави софтуерно обновяване, автомобилът ще загуби всички индивидуални кодировки. Софтуерните обноления са рядкост и не са част от регулярното обслужване на автомбила. Дилърите не правят софтуерно обновяване освен ако автомобила има проблем, който не може да бъде отстранен по друг начин. BMW понякога пуска задължителни обновления, когато нещо трябва да се обнови на всички автомобили ( подобно на акция ), но това е много рядко.
Друг вариант, при който могат да се загубят всички индивидуални кодировки е ако имате ретрофит при дилър или друго предтавителство занимаващо се с такива услуги, които трябва да прекодират автомобила за да го извършат.

Имам вече правени кодировки, проблем ли е това?

Не е проблем. Ние кодираме опции една по една, като така никоя друга няма да бъде променена.

Колко време отнема кодирането?

Зависи от модела, типа оборудване и заявените кодировки. Най-често това се случва до около час, което включва свързване към необходимата апаратура, инспектиране на автомобила и изпълнение на самите кодировки. За по точно време, моля свържете се с нас и направете запитване.

Колко време отнема обновяването на софтуера?

Зависи от модела, типа оборудване и дали има проблем в някой от модулите. Може да Ви се даде ориентировъчно време за обновяване след пълна инспекция на автомобила.